Snijlijnen perforeren het materiaal volledig waardoor onderdelen uit een plaat gesneden kunnen worden. Afhankelijk van het materiaal en dikte kan de snede schoon en strak zijn, zwart/bruin van kleur zijn en/of afgeven. De snede is aan de bovenzijde van het materiaal een fractie van een millimeter breder dan aan de onderzijde, dit is vrijwel niet merkbaar bij dunne materialen maar wordt iets duidelijker bij dikkere materialen. De kosten van deze bewerking zijn sterk afhankelijk van de dikte en samenstelling van het materiaal.
De snedebreedte verschilt per materiaal, maar is over het algemeen ongeveer 0.2mm. Bij materialen dikker dan 5mm kan de snede breedte een fractie groter zijn. Ook plaatmateriaal met interne spanningen zoals multiplex kan op bepaalde plekken een iets bredere snede hebben omdat er, zodra er onderdelen uitgesneden worden, bepaalde delen van de plaat omhoog kunnen komen waardoor de laser niet meer juist gefocust is. Dit geldt ook voor dik acrylaat, als er veel snijlijnen dicht op elkaar zitten kan er warmte opbouwen in de plaat waardoor deze een klein beetje kan vervormen.
Een graveerlijn is een ondiepe snede in de bovenzijde van het materiaal (uitgezonderd spiegelacrylaat, dit wordt vanaf de achterzijde ingegraveerd). Over het algemeen is deze 0.2mm diep. Graveerlijnen leveren vaak een goed contrast op in organische materialen (hout, karton etc.) maar minder goed in kunststoffen, alhoewel dit kan verschillen per kleur en kunststof. Lijngraveren gebeurt op altijd dezelfde snelheid, ongeacht het materiaal. Om deze reden is lijngraveren relatief de goedkoopste bewerkingstechniek.
Vlakgraveren is een techniek waarbij de laser op hoge snelheid van links naar rechts beweegt en telkens kleine stapjes (fractie van een millimeter) op de Y-as neemt. Door de op het juiste moment te pulsen kunnen zeer complexe vormen "opgebouwd" worden zoals bij een traditionele printer.
Net als lijngraveren is deze techniek een ondiepe bewerking in het oppervlak, een fractie van een millimeter. Door vlakgraveren onstaat rookaanslag aan de bovenzijde van het materiaal, deze aanslag kan voorkomen worden met beschermfolie of achteraf (voorzichtig) weggeschuurd worden.
Het uiterlijk van vlakgravures verschilt per materiaal. Op de meeste houtsoorten worden vlakgravures bruin tot zwart en op kunststoffen meestal wit. Bij sommige materialen zijn vlakgravures helemaal niet mogelijk. In de omschrijving van elk materiaal staat hoe de vlakgravure er uit komt te zien.
Aanleveren
U bezorgt ons een ontwerp, idee, file,... We bespreken de mogelijkheden
Offerte
We bezorgen U snel een gepaste offerte
Productie
We produceren de artikels binnen de afgesproken tijdspanne.
Levering
Na de productie worden de artikels verpakt en eventueel verder afgewerkt. Rechtsstukken worden verwijderd of mee aangeboden volgens afspraak.
Ophalen, levering of versturen is mogelijk. Dropship is ook mogelijk.
Copyright © Alle rechten voorbehouden